Tendinte de design interior pentru sezonul toamna-iarna 2017

By 19/06/2018blog, Uncategorized
Lune-Sofa-Fritz-Hansen-Jaime-Hayon-6

Odata cu sosirea toamnei, cu totii avem tendinta sa petrecem mai mult timp acasa, si in consecinta vom acorda mai multa grija amenajarii spatiului de locuit.
Este timpul sa facem unele schimbari, dar totodata vrem sa tinem cont de tendintele in designul interior pentru sezonul urmator, anticipate de expertii din industrie si designeri inca din primavara acestui an. Ramane insa sa alegem ceea ce ne place, este usor de indeplinit si in buget, indiferent de stilurile in tendinta. Doar in acest mod poate deveni o placere si chiar distractiv sa ne amenajam locuinta pentru sezonul de toamna- iarna 2017!

Asadar, interiorul alb, gri se indeparteaza din tendinte, in schimb intra culoarea- nuante calde, bogate, de pamant, negru magic, verde si rosu, combinate cu lemn, piele, ceramica, sticla, cu accente de alama. Daca se doreste o actualizare de decor a peretilor sau o zona de captare a atentiei fara o investitie prea mare sau fara inconfortul unui santier, se poate apela la disponibilitatea sporita a finisajelor de tapet, autocolant, usor detasabil, care neglijat multi ani, a reintrat in tedinta.

carpetright-westex-carpet-in-pine-and-christie-bed-frame

Materialele reci ca marmura se inlocuiesc cu materiale mai pamantesti, cum ar fi lemnul, teracota, tesaturile structurate din lana, bumbac, in , metalul cu finisaje patinate. Dupa marmura, se renunta la obiectele cu finisaje aurii si cupru, accente prea stralucitoare, care au inundat piata in ultimi anii. Tendinta se indreapta catre alama clasica, patinata.
Mobilierul generic iese din tendinta- seturile complete, dormitorul cu cuvertura pe masura devin plictisitoare, in schimb stilul eclectic sau stilul mix match lasa frau liber imaginatiei pentru a crea un aspect unic, doar al tau.

living room

Pentru dupa- amiezile de toamna se poate crea un loc pentru deconectare, intim, cu un fotoliu imbracat in catifea luxoasa, langa o draperie cu textura bogate si un lampadar. Pentru noptile mai lungi petrecute in dormitor, inconjurati- va de paturi moi suprapuse si perdele vaporoase din bumbac, in, dantela. Adaugati texturi naturale brute ( stejar, ceramica, metal). Nu subestimati tesaturile dintr- o incapere! Acestea imbogatesc spatiul si genereaza un interes vizual deosebit.

green-interior-trend-3 (1)

Despre tendintele pentru sezonul urmator se poate concluziona- More is More, lasand lista deschisa spre editare...
Stilurile si materialele populare includ cimentul terrazzo, catifeaua, taburetul tip otomani, mese joase multifunctionale cu cadre metalice, lampi, obiecte din alama, ceramica glazurata manual, vase colorate din sticla, obiecte din lemn.

Curtains.com-Finlay-Cream-curtains-from-152.49-HR-2

Plantele de interior sunt prezente in decorarea actuala a locuintelor noastre si nu exista semne de iesire din tendinta. Daca nu va angajati sa pastrati o planta, atunci tapiteriile textile, tapetele cu motive din natura sunt puternic in tendinte, mai ales cu abordari moderne si forme organice sau geometrice.

camera

In bucatarii blaturile din marmura continua sa fie prezente, dar mai discret si in culori verde si brun, subtiri, parand ca plutesc deasupra corpurilor de baza. In tendinta este bucataria cu totul neagra, care ofera un aspect contemporan si sofisticat, mai ales atunci cand este decorata cu plante.

living room

Negrul este noul alb ... Negrul este folosit pentru metal, lemn, piatra - chiar si chiuveta de bucatarie este neagra.

Matter-Made-Landscape-4-Pendant-Ligh-Slon-Dining-Table-Avoa-Chairs

Tendinta de a ascunde vesela si tacamurile a fost inversata, sunt propuse o multime de dulapuri de tip freestanding cu usi din sticla si rafturi deschise pentru a le expune. Cea mai recenta colectie de ceramica semnata Vincent Van Duysen este in culori de pamant din teracota, ceramica glazurata, sticla si finisaje de lemn. Sigur ati dori sa le expuneti! Aparatele electrocasnice sunt din ce in ce mai ascunse in bucatarii.

living room

Pentru camera de zi tapetul este in tendinta si a intrat pentru a ramane. Desenul esential este fie geometric, fie organic, cu tuse ca de acuarela sau pete de culoare. Canapele sunt confortabile cu forme joase, curbate si pline, cu cadru luxos. Canapeaua curbata Lune de Jaime Hayon sau La Isla de Note sunt favoritele noastre. Designerii propun crearea de zone de interes cu perne decorative din tesaturi texturate.

kitchen

Cat despre bai, trecerea la Culoare continua si aici, nu numai pentru placile ceramice, ci si pentru bazine si toalete, in culori cum ar fi prune coapte, albastru prafuit, verde inchis, bej, maro si antracit.

isla_05

Aceste culori permit o amenajare deosebita, fara contrastul albului obisnuit. Daca bugetul nu este o problema, atunci o baie taiata in intregime dintr-o placa de piatra maro sau negru te lasa fara suflare! Pariem pe aceste tendinte pentru sezoanele urmatoare!

beverly-hills