FAQ: Intrebari si raspunsuri

 1. De unde provin materialele comercializate ?
  Majoritatea materialelor provin din Uniunea Europeana (Italia, Spania, Franta, Germania, Anglia, Belgia, Olanda…), din Statele Unite si Turcia.
 2. Ce servicii asigurati ?
  Asiguram o gama completa de servicii – un client care doreste decorarea casei sale va gasi la noi atat un suport comercialist cu sfaturile de design, cat si toata partea de punere in practica (croitorie, livrare si montaj).
 3. De ce sa apelati la Decora Design ?
  Datorita experientei indelungate si a renumelui pe care il avem in piata. In 15 ani am dovedit profesionalismul si seriozitatea cu care ne tratam clientii. Ne mandrim cu multe avantaje competitive fata de concurenta noastra, care nu dispune de aceasi gama de produse si tesaturi, sau nu ofera servicii complete.
 4. Care este termenul de livrare ?
  In general, termenul de livrare este cuprins intre 10 si 15 zile lucratoare. In anumite situatii urgente si in masura disponibilitatii, poate fi de 48/72 de ore. Daca o tesatura nu se afla in stocul producatorului, termenul de livrare se mareste.
 5. Care sunt conditiile de plata ?
  La lansarea comenzi se achita 50% din lucrare, restul de plata fiind pe masura efectuarii lucrariilor de 30% si 20%.
 6. Cat ma poate costa manopera unei perdele si a unei draperii?
  Costul manoperei se evalueaza in functie de complexitatea modelului ce urmeaza a fi croit, de volumul si amploarea ferestrei. Atelierul nostru de croitorie va pune la dispozitie o multitudine de cusaturi manuale si rejanse transparente si mate, cu latimi cuprinse intre 7 cm si 20 cm.
 7. Confectionati perdele, draperii si huse cu materialul clientului ?
  Da, bineinteles. In functie de textura si pretiozitatea materialului, se poate percepe o taxa suplimentara pentru manopera, intrucat tesaturile nu sunt comercializate de noi si nu cunoastem proprietatile lor in totalitate.
 8. Puteti realiza montajul sinelor sau al galeriilor care nu sunt comercializate de firma dumneavoastra ?
  In principiu, da, dar este necesara intai o constatare si evaluare din partea echipei noastre tehnice la fata locului asupra sistemelor de prindere raportate la existenta, pozitionarea si la alte constrangeri ale ferestrelor dumneavoastra. Aceste montaje nu beneficiaza de garantia Decora Design.
 9. De unde stiu de cat material pentru perdele si draperii am nevoie pentru a-mi decora ferestrele?
  In urma unei masuratori efectuate la fata locului, se va stabili cantitatea si volumul necesare, raportate la dimensiunile ferestrelor si tipul de confectionare. In general, volumul optim al perdelelor si draperiilor este de 2 ori sau de 2,5 ori latimea ferestrei (volumul minim 1.5 ori, maxim 3 ori).
 10. Pana la ce inaltime se pot monta sistemele de prindere necesare ancorarii perdelelor si draperiilor ? Exista vreo limita de greutate pentru tesaturi ?
  Nu exista o limita clar definita a inaltimii maxime, insa se va face intai o evaluare corecta asupra tipului de sistem ce urmeaza a fi montat si greutatea tesaturilor alese. Exista posibilitatea recomandarii sistemelor motorizate mai ales in cazul suprafetelor mari, atat in lungime, cat si in inaltime. De asemenea, volumul si cantitatea perdelelor si draperiilor influenteaza direct tipul de sistem de prindere recomandat de consultantii si tehnicienii nostri. Un alt aspect important il consideram a fi structura si compozitia bazei unde vor fi aplicate aceste sisteme (perete sau tavan – beton, caramida, rigips, polistiren etc.).
 11. Exista solutii de amenajare a ferestrelor atipice, de exemplu ferestre triunghiulare, trapezoidale si arcade?
  Sigur ca da. Pentru amenajarea ferestrelor atipice se va face intai o masuratoare si consiliere la fata locului, pentru a determina sistemul de prindere optim, functional si estetic, atat din punct de vedere al executiei in atelierul de croitorie, cat si al gradului de dificultate al instalarii.