Draperiile fonoabsorbante, solutia optima in izolarea fonica

By 22/06/2018blog
draperii fonoabsorbante

Nevoia de izolare fonica sau acustica a crescut dramatic in ultimii ani. Poluarea fonica a scapat de sub control in orasele mari, dar si in suburbii. Numeroase studii au demonstrat efectele negative ale mediilor zgomotoase asupra somnului, invatarii, productivitatii muncii si calitatii generale a vietii.

Draperiile fonoabsorbante sunt recomandate pentru a minimiza zgomotul intr-un anumit spatiu. Acestea sunt, probabil, cel mai frecvent utilizate in cinematografe, sali de teatru sau opera si studiouri de inregistrari. Cu toate acestea, draperiile de acest tip pot fi utilizate in mod eficient si in caminul dumneavoastra pentru a va asigura linistea dorita.

In aparenta, o draperie fonoabsorbanta poate arata ca o cortina. Materialele din care sunt fabricate au in compozitia lor poliester tratat ignifug sau Trevira, au gramaje diferite, intre 185 si 560g /mp si pot avea diferite texturi precum blackout, saten sau bumbac si pot fi dublate cu vatelina/muflon pentru o mai buna atenuare fonica. De asemenea, se gasesc intr-o multitudine de nuante de culori si modele cu diverse imprimeuri.

Pentru o foarte buna izolare fonica, draperia poate fi dublata sau chiar matlasata cu ajutorul vatelinei, ceea ce inseamna ca poate deveni foarte grea. De aceea trebuie sustinuta de o sina solida, de preferat este cea din aluminiu. Ca tip de confectionare, se pot folosi diverse rejanse, clasice sau moderne. Aceste tipuri de draperii sunt disponibile intr-o gama variata de texturi si imprimeuri, ca optiuni la draperiile conventionale.

Draperiile fonoabsorbante nu ofera acelasi nivel de izolare fonica pe care il au peretii cu izolatie fonica, dar ele pot reduce in mod eficient sunete si vibratii care altfel ar distrage atentia. Cu toate acestea, cu cat gramajul draperiei este mai mare, cu atat ea izoleaza fonic mai bine. Spre exemplu, o draperie de 560 g/mp face parte din clasa A de absorbtie a zgomotului, fata de o draperie de 360 g/mp care face parte din clasa C. Indici precum gramajul, tratamentul materialului si clasa de absorbtie a zgomotului, trebuie luati in considerare atunci cand dorim sa achizitionam o draperie fonoabsorbanta.

In ceea ce priveste locuinta, draperiile izolante fonic sunt utile in orice zona in care exista o nevoie de a controla zgomotul si ecoul. Textura matlasata a draperiei impiedica, de asemenea, si lumina zilei.

O alta utilizare a acestor draperii este in cazul unui home theater. Instalarea lor pe peretii inconjuratori ai spatiului va ajuta la prevenirea ecoului si a altor distorsiuni de sunet in timpul rularii filmelor. Draperiile izolatoare fonic sunt utilizate nu numai pentru a bloca sunetul de trecere, ci si pentru a preveni sunetul sa reflecte inapoi de unde a venit.

Alte utilizari ale materialelor fonoabsorbante sunt cele industriale, in domeniul HoReCa, in sali de calculatoare care genereaza un nivel ridicat de zgomot, dar si in studiouri de productie muzicala si inregistrari.

Consilierii nostri recomanda ca aceste draperii sa fie uitlizate si in apartamentele si casele situate in apropiere de aeroporturile internationale. Draperiile fonoabsorbante in astfel de case pot face diferenta intre un somn bun si o noapte de cosmar.

Desi este adevarat ca draperiile fonoabsorbante sunt mai scumpe decat draperiile conventionale, ele au totusi o rezistenta foarte mare in timp.

Pentru a putea fi pe placul tuturor clientilor, am incercat sa grupam costurile aferente unei ferestre standard de 200cm lungime (latimea sinei sau a galeriei) si cu inaltime de pana la 260cm.

Astfel ca, pentru aceasta dimensiune, preturile pot varia :

Gama economica -> de la 1800 de lei

Gama medium -> de la 2800 de lei

Gama premium -> de la 3800 de lei

Preturile de mai sus sunt estimative, ele se pot modifica in functie de preferintele fiecarui client si de situatiile acestora precum si de volum, daca vor fi dublate sau nu si de greutatea materialului ales.

Tot ce tine de sisteme de prindere, consiliere in privinta acestora si montaj se discuta si se stabilesc ulterior.

Pentru intretinerea si curatarea draperiilor fonoabsorbante este indicat sa se apeleze la firme specializate in astfel de servicii, deoarece necesita o atentie sporita.

Pentru a vedea gama completa de draperii fonoabsorbante, va asteptam la showroom-ul nostru din Piata Romana.