Faceti cunostinta cu panourile japoneze!

By 21/06/2018blog
panouri japoneze

Pe masura ce trec anii, cultura asiatica devine din ce in ce mai populara. In zilele noastre, stilul oriental - in special cel japonez, a acaparat atentia designerilor de interior, surclasand interioarele ultra moderne, dominate de tehnologii de ultima generatie. Este important de retinut faptul ca orice amenajare inspirata din cultura japoneza are la baza elemente din lemn (mai ales bambus), culori deschise si relaxante, paturi joase si foarte putine piese de mobilier.

Frumusetea modesta a panourilor japoneze

Perdelele japoneze - cunoscute si sub denumirea de panouri japoneze sunt ideale pentru ferestrele mari (atat pe latime, cat si pe inaltime), unde inlocuiesc cu succes perdelele clasice, realizand un decor interesant, stilat si modern.

De regula, panourile japoneze sunt realizate din tesaturi naturale, precum matase, bumbac, bambus, in, dar si din voal transparent. In realizarea sistemelor, se pot combina diverse tesaturi pe fiecare panou. De exemplu, daca doriti sa oferiti o nota de mister si unicitate incaperii dumneavoastra, puteti opta pentru o combinatie de materiale groase cu tesaturi fine (in, bumbac, matase). Din experienta noastra, putem spune ca cele mai folosite materiale pentru panouri japoneze sunt inul, bumbacul, dar si materialele sintetice.

01-BAMBU

In ceea ce priveste culorile, specialistii recomanda culori calme, precum alb, albastru-azur, bej sau roz-somon. Desi la prima vedere pot parea culori neobisnuite, fiti siguri ca acestea vor aduce o nota de puritate si armonie in casa dumneavoastra. Totusi, atunci cand alegeti culorile pentru panourile japoneze, luati in considerare intreaga paleta de culori folosita in incaperea respectiva.

japonese

Singurul dezavantaj al acestor panouri este faptul ca ele se adapteaza cel mai bine in spatii mari. Asadar, optati pentru panouri japoneze doar daca beneficiati de incaperi generoase, indiferent ca este vorba de un living spatios, de cladiri de birouri cu ferestre inalte sau chiar de vitrinele magazinelor. Pentru spatiile mai mici, recomandam instalarea unor perdele, draperii sau rulouri.

japonese