Perdele pentru copii

By 22/06/2018blog
camera copilului

Daca pentru adulti fereastra reprezinta doar o sursa de lumina, in cazul copiilor aceasta capata o semnificatie mai profunda, reprezentand interpretarea lumii exterioare. Copiii sunt mult mai sensibili decat adultii, ceea ce inseamna ca in alegerea perdelelor pentru camera lor trebuie sa tinem cont de mai multi factori, printre care: compozitia si greutatea materialului, modelul acestuia, precum si sistemul de prindere potrivit.

Cel mai important lucru de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti perdele pentru copii este gradul de luminozitate al materialului. In camere puternic luminate, sunt recomandate materiale mai groase, mai ales daca aveti copii mici care trebuie sa doarma in timpul zilei. Aceleasi textile sunt si pe placul adolescentilor care, de cele mai multe ori, doresc sa creeze o atmosfera intima si misterioasa in camerele lor. ATENTIE: in camerele luminoase, nu folositi culori puternice – in acest caz, lumina va afecta atat culorile, cat si materialul textil, urmand ca acesta sa se uzeze mai repede.

camera copilului

In general, specialistii recomanda confectionarea perdelelor pentru copii din tesaturi naturale. Totusi, unele dintre aceste tesaturi (matasea, de exemplu) sunt foarte delicate si nu se preteaza la spalari dese, ceea ce le face inadecvate pentru camera copiilor, unde este nevoie de un material usor de intretinut si capabil sa mascheze murdaria.

Pe de alta parte, pentru ca prezinta mult mai putin material, perdelele mai subtiri sunt recomandate in cazul in care aveti copii alergici la praf, coloranti sau chimicale.

camera copilului

Un alt criteriu – si poate cel mai important, de care trebuie sa tineti cont atunci cand achizitionzati perdele pentru copii este siguranta acestora. Copiii tind sa traga de perdele sau in timp ce se ridica de pe podea sau sa se ascunda in spatele lor, ceea ce inseamna ca ideal ar fi sa optati pentru perdele subtiri. Din acelasi motiv, pentru camera copiilor se recomanda doar perdele, nu si draperii. In ceea ce priveste sistemele de prindere, specialistii in design interior sugereaza folosirea unor sine, in locul clasicelor galerii.

Nu in ultimul rand, nu uitati ca decorati, totusi, camera unui copil, ceea ce inseamna ca aspectul acesteia trebuie sa fie adecvat varstei lor si sa inspire bucurie, veselie si sa indemne la joaca si creativitate.

Decora Design realizeaza la comanda perdele pentru copii. Alegeti-va modelul preferat de pe site-ul nostru sau direct de la showroom (Str.Visarion, nr.4, Bucuresti).