Perdelele care dau personalitate bucatariei tale!

By 22/06/2018blog
bucatarie

Amenajarea sau decorarea unei bucatarii nu este atat de simpla pe cat pare la prima vedere, mai ales cand avem la dispozitie sute de modele de mobilier si decoratiuni care ne atrag. De aceea, consilierii Decora Design va stau la dispozitie pentru a va ajuta in selectarea celor mai bune solutii in ceea ce priveste perdelele de bucatarie.
Bucataria, asa cum stim deja, nu mai este un spatiu in care doar se gateste si se serveste masa. Ea a devenit incaperea unde petrecem din ce in ce mai mult timp, relaxandu-ne alaturi de familie sau prieteni, locul unde ne simtim confortabil si, de ce nu, un loc care ne ofera si multa inspiratie.
Perdelele si draperiile sunt parte integranta a decorului oricarei locuinte, iar alegerea lor nu trebuie facuta superficial, mai ales daca dorim sa obtinem un interior armonios si placut. Pentru decorarea ferestrelor de bucatarie, sunt preferate perdelele din materiale usor de intretinut, si rezistente la uzura, avand in vedere ca este un spatiu unde se gateste des si sunt aburi.

Solutiile pentru decorarea ferestrelor de bucatarie sunt din ce in ce mai multe, uneori, perdelele fiind inlocuite de storuri romane, venetiene sau rulouri textile, in modele simple sau cu imprimeuri, usor de intretinut, care decoreaza foarte frumos fereastra.

bucatarie

Un alt aspect de care e bine sa tinem cont atunci cand alegem perdele pentru bucatarie, este sistemul de prindere. Dupa cum stim, perdelele din bucatarie se murdaresc foarte repede, obligandu-ne sa le spalam mai des, iar un sistem de prindere dificil si incomod ne va rapi timp de fiecare data.
Bucataria are nevoie de un strop de culoare, iar acesta se poate regasi in orice obiect din bucatarie: perdele, draperii, fate de masa, servete, traverse sau naproane si diverse accesorii decorative. Ca si gama coloristica, sunt preferate culorile vesele, vii care sa starneasca apetitul (rosu, galben, portocaliu) si materiale cu model floral sau cu imprimeuri tematice, precum fructe si legume etc. Culorile intense ofera un aspect proaspat si, in functie de stilul de amenajare ales, modern.
Alte elemente pe care le putem folosi in completarea amenajarii bucatariei sunt husele pentru scaune sau banchete astfel incat sa evitam monotonia si fara sa fim nevoiti sa investim sume mari. Spre exemplu, putem asorta perdeaua cu husele scaunelor, cu fata de masa sau, daca spatiul permite, chiar cu covorul.
Cand vine vorba despre o bucatarie mica, lucrurile se pot complica putin. De obicei, se recomanda folosirea culorilor deschise si culorilor calde in amenajarea ei. Totusi, acestea sunt doar recomandari, iar ele nu ar trebui sa ne impiedice in amenajarea bucatariei exact cum ne dorim.
Un mare avantaj pe care il are folosirea accesoriilor este acela ca ele pot fi schimbate, rearanjate astfel incat sa reimprospateze incaperea. Ele sunt mult mai usor de schimbat sau refolosit si nu implica costuri mari. Trebuie sa alegem lucruri de calitate, accesorii potrivite, care sa nu fie prea voluminoase sau ostentative. Tuturor ne plac lucrurile eficiente si accesibile, nu-i asa?
La Decora Design gasim perdele pentru orice bucatarie. Mai mult decat atat, vom gasi solutii diverse pentru decorarea ferestrelor in acest spatiu, indiferent de designul pe care l-ati adoptat in amenajarea sa. De asemenea, puteti alege sistemele de prindere pe care le considerati usor si simplu de utilizat.