Perdele si draperii de matase

By 04/11/2019Uncategorized
ZR_MATASE_ARD_H18_print_4c_B_1

Daca doriti sa oferiti un aer luxuriant si rafinat livingului sau dormitorului dumneavoastra, atunci cu siguranta ar trebui sa luati in considerare perdelele si draperiile de matase. Alegand perdele si draperii personalizate din aceste tesaturi superbe, cu siguranta veti avea efectul dorit. Chiar daca doriti o tesatura mai simpla sau imbinata prin diferite tehnologii de tesere, matasea se face remarcata in orice stil al designului interior.

Este oarecum un miracol faptul ca o mica omida si coconul ei este sursa uneia dintre cele mai nobile tesaturi. Cultivata de mii de ani, matasea continua sa fie etalonul elegantei si al rafinamentului.

ZR_MATASE_ARD16_print4c_B_112Productia culturii de matase provine din China, iar aceata s-a extins la un moment dat in ultima jumatate a primului mileniu I.HR., reusind sa-si mentina monopolul virtual asupra productiei de matase pentru inca o mie de ani. Aceasta nu s-a limitat doar la imbracaminte, la care aveau acces doar rangurile inalte, dar a fost folosita si pentru alte diverse intrebunintari precum, precum instrumentele de scris, decoratiuni, tapiterii, perdele si draperii.

ZR_SILK_ARD16_print4c_B_17Aspectul stralucitor al matasii se datoreaza structurii triunghiulare asemanatoare  prismei fibrei de matase, care permite panzei de matase sa refractioneze lumina care intra in diferite unghiuri, producand astfel culori diferite. Culoarea matasii purtate a fost un ghid important al clasei sociale.

ZR_SILK_ARD15_print4cb_10Numeroase descoperiri arheologice arata ca matasea a devenit un material de lux aprecial in alte tari straine cu mult inainte de deschiderea Drumului Matasii de catre chinezi. Desi matasea era bine cunoscuta in Europa si in cea mai mare parte a Asiei, China a reusit sa pastreze cea mai mare parte a productiei de matase din lume.

ZR_MATASE_ARD13_print4C_B_12Matasea italiana era foarte scumpa, datorita costului pentru materia prima si a costurilor de productie. Specialistii din Italia nu au reusit sa tina pasul cu exigentele modei franceze, in privinta productiei de matase, deoarece acestia doreau materiale mai usoare si mai putin costisitoare. Cu toate acestea, matasea italiana a ramas mult timp printre cele mai apreciate, in special pentru piesele de mobilier si pentru culorile straluciatoare.

In urma crizei din Europa si modernizarii sericiculturii din Japonia, aceasta a devenit cel  mai important producator de matase din lume. In cele din urma, Italia a reusit sa isi revina in urma crizei, insa Franta nu a reusit. O mare parte din producatorii de matase din Italia si Franta parasesc productia de matase, urmand ca aceasta sa fie importata din Japonia.

ZR_SILK_ARD_H18_print_4c_B_7Matasea este un material extrem si uimitor de versatil, luand diferite forme. Este una dintre singurele tesaturi care are capacitatea de a va mentine cald pe timpul iernii si rece pe timpul verii. Datorita structurii sale de proteina naturala si compozitiei de fibroina, este si tesatura cea mai hipoalergenica si antistatica. De asemenea, a cunoscut o dezvoltare rapida in mulde domenii si industrii, precum medicina.

ZR_MATASE_ARD_H18_print_4c_B_10Daca alegeti pentru casa dumneavoastra perdele si draperii din matase sau daca deja ati ales, trebuie sa tineti cont de cativa pasi in mentinerea sau reconditionarea acestora.

Matasea are o textura moale, neteda si nu este alunecoasa, fiind si extrem de rezistenta. Totodata este un material extrem de delicat, iar  specialistul nostru de la Decora Design va poate indruma in privinta alegerii perdelelor si draperiilor de matase ideale pentru dumneavoastra, dar va poate oferi si sfaturi despre ingrijirea acestora.

In continuare, vom prezenta cateva dintre acestea:

  1. Este foarte important sa se acorde o atentie speciala intretinerii perdelelor de matase. Curatarea ascestora se face chimic, cu ajutorul specialistilor, de 2 ori pe an. Pot fi spalate si manual, cu apa calduta, insa datorita gabaritului perdelelor si draperiilor, acestea pot fi dificil de curatat, clatit si uscat. De asemenea, stoarcerea trebuie evitata;
  2. Cste bine de retinut ca durata de viata a acestora este de 5-7 ani, in spacial daca acestea sunt expuse la soare pe toata durata zilei. Soarele afecteaza tesatura, la fel si caldura emanata in interior de catre radiatoare, facand-o sa se usuce ca mai apoi sa se destrame;
  3. In vederea prelungirii vietii perdelelor de matase, se foloseste in productia acestora fibra sintetica, care ii confera rezistenta in timp in diverse conditii;
  4. Draperiile de matase pot fi protejate prin aplicarea de dubluri din fibre sintetice sau prin amestec cu fibre naturale – bumbac sau in.

Decora Design va poate ajuta indruma in alegerea perdelelor si draperiilor din matase, dar de asemenea, va poate ajuta si cu intretinerea acestora.

ZR_SILK_ZR_ARD16_print4c_B_02La Decora Design, avem disponibile si lenjerii de pat din matase, pilote, halate si lenjerii de corp, dar si perne decorative.

SEIDE_SILK_swc_catalogue_images_2018_76Cu aplicatii atat de largi in sfera modei si designului interior, matasea este considerata fiind printre cele mai luxoase si pretioase fibre textile. Astfel va puteti bucura de beneficiile si textura acestei tesaturi fara griji, dar si de finetea ei.

Te-ar putea interesa:

 

 

 

RomanianEnglishFrench