Rulouri decorative si parasolare, solutia completa pentru eficienta energetica

By 19/06/2018blog
ferestre_mansarda_sisteme_rulouri_protectie_solara_bucatarie

Cu totii ne dorim sa avem o casa care sa nu aiba un consum mare de energie. Vrem totodata o casa, in care aerul sa fie mereu proaspat, desi geamurile sunt inchise in anotimpul rece. Si mai vrem ca in timpul verii sa ne protejam locuinta de supraincalzire si lumina excesiva. Certificatul energetic este obligatoriu la vanzarea sau inchirierea locuintelor si, de aceea, astazi se recomanda sa ne indreptam atentia catre produse decorative si parasolare cu rol de economisire a energiei. Am ales pentru a discuta despre cea mai cunoscuta si prietenoasa gama de rulouri pentru ferestre de mansarda, respectiv produsele pentru ferestre ce poarta semnatura VELUX.

camera_zi_living_fereastra_velux_mansarda

Proiectarea sau renovarea cladirilor reprezinta o provocare din punct de vedere al consumului de energie in raport cu conditiile climatice in continua schimbare si, de cele mai multe ori, pe langa izolatia peretilor, ferestrele ridica cele mai mari probleme.
Nu este valabil si in cazul ferestrelor de mansarda marca VELUX, care stabilesc noi standarde pentru eficienta energetica si confort. Incaperile invadate de lumina naturala dau o senzatie extraordinara de libertate, insa sunt si momente in care vrem mai multa umbra, intimitate sau un control al caldurii. Solutia completa contine minim doua produse pentru fereastra, respectiv rulourile interioare si produsele parasolare exterioare.

modele_contemporare_textile_design_materiale_decorative_dormitor
Jaluzea_romana_rulouri_decorative_parasolare_culori_calde

Pentru a avea control asupra luminii naturale precum si al temperaturii indiferent de sezon, VELUX a creat trei pachete confort, care aduc impreuna un rulou exterior parasolar si un rulou pentru interior, disponibil in functie de cat de multa lumina naturala se doreste: rulou pentru diminuarea luminii, rulou opac si rulou duo.
Rulourile si roletele VELUX se pot comanda in functie de dimensiunile si modelul ferestre VELUX detinute, oferind astfel o potrivire perfecta. Montajul rapid si simplu este garantat datorita sistemului unic patentat VELUX Pick&Click!

rulou_exterior_parasolar_rolete_Velux_automat_telecomanda_decora_dormitor
Rulouri_decorative_parasolare_camera_baie

Modelele de rulouri decorative si parasolare au fost gandite pentru a se potrivi oricarui stil, plecand de la culori elegante si pana la materiale colorate, texturi si modele contemporare. Realizate in urma unui program elaborat pentru dezvoltarea de produs, beneficiul este reprezentat de aproape 75 de ani de cercetare si dezvoltare in termeni de materiale, design, tehnologie si sustenabilitate, fiind practic un design inteligent proiectat sa reziste.

Jaluzea romana

Cel mai nou produs decorativ de la VELUX, jaluzeaua romana, creeaza o atmosfera confortabila, avand materiale decorative unice, disponibile in 26 tonuri calde si naturale, precum si patru grade diferite de transparenta.
Recomandata pentru eleganta, efecte de filtrare a luminii, operare usoara pe sine glisante, fara snururi vizibile pentru siguranta copiilor si pentru sistemul unic Pick&ClickTM, jaluzeaua romana are un design specific, astfel incat materialul textil poate fi demontat pentru o curatare usoara sau pentru a inlocui cu un altul pentru flexibilitate maxima in decorare.
Colour Collections by Scholten & Baijings reprezinta colectia exclusiva de jaluzele romane, inspirate de modul in care lumina naturala se transforma din zori si pana in seara si este disponibila in sase modele. Designul materialelor textile moderne descrie calatoria zilnica a luminii de la rasarit catre momentul stralucitor al amiezei, devenind o sclipire intensa odata cu lasarea serii. Materialele sunt croite individual pentru ca fiecare model sa fie o piesa unica de arta.

Solutii pentru camera copilului

Camera copilului reprezinta universul in care isi formeaza cele mai importante amintiri si de aceea necesita o atentie deosebita pentru a crea un echilibru interior optim. Pentru aceasta, Grupul VELUX a realizat parteneriate startegice si astfel au luat nastere: Disney & VELUX Dream Collection si Star Wars & VELUX Galactic Night Collection.

Disney & VELUX Dream Collection

Colectia include rulouri opace cu operare manuala, care se actioneaza foarte usor; prin simpla atingere a barei de operare ruloul se desfasoara peste suprafata vitrata, glisand cu usurinta pe sine laterale cu profil din aluminiu. Materialele sunt certificate OEKO-TEX, nu contin substante chimice nocive, reprezentand garantia unui material sigur pentru camera copiilor. Recomandata pentru intuneric in orice moment al zilei, Disney & VELUX Dream Collection cuprinde 12 modele cu personaje indragite: Mickey, Bambi, Planes, Minnie, Winnie the Pooh si Princesses.

Star Wars & VELUX Galactic Night Collection

Rulourile din acesta colectie fac intuneric in orice moment al zilei si, asemenea colectiei Disney, sunt fabricate din materiale care nu contin substante chimice nocive. Aerul proaspat si o incapere intunecoasa creeaza mediul optim pentru odihna copiilor, iar operarea manuala din interior permite pozitionarea ruloului oriunde pe suprafata ferestrei datorita sinelor glisante. Rulourile sunt au imprimate cele patru personaje Star Wars: Darth Vader (4710), The Death Star (4711), Kylo Ren (4712), Robots (4713).

Rulou exterior parasolar

Pe langa ruloul interior, produsul decorativ pentru fereastra care ofera solutia completa cu rol de economisire a energiei este ruloul exterior parasolar VELUX. Ruloul mentine confortul termic in interior intr-o zi calduroasa, reducand temperatura interioara cu pana la 5 grade si, totodata, este transparent, astfel incat te poti bucura de priveliste.

Roleta exterioara

Roleta exterioara VELUX reduce pierderile de caldura in sezonul rece, imbunatatind izolatia termica, iar in timpul verii previne incalzirea excesiva a camerei, oferind totodata intimitate. Roleta exterioara ofera izolare fonica, posibilitatea de a crea intuneric complet, fiind disponibila in 3 culori: gri deschis, gri inchis cu protectie de cupru pentru ferestre din cupru si gri inchis - varianta standard, potrivita ferestrelor VELUX cu rame din aluminiu. Totodata, roleta exterioara protejeaza impotriva intrarilor prin efractie.
Una dintre prioritatile noastre este sa ne amenajam confortabil mediul in care petrecem cel mai mult timp. Asocierea rulourilor VELUX creaza echilibrul ideal intre temperatura, lumina si aerul proaspat din incapere, creand astfel un raport optim si ajustabil in functie de preferinte pentru eficienta energetica.
Sursa: VELUX Romania