Decora Design un showroom de poveste situat intr-un monument istoric al Capitalei

By 31/05/2018blog
Showroom Exterior Decora Design

In cautare de case si birouri cu povesti frumoase, echipa Wizmo ne-a vizitat de curand si pe noi.
Se facea ca era o zi frumoasa de inceput de toamna. Si cum ne plimbam noi, agale, prin centrul Capitalei, ne-am trezit, din senin, pe o straduta ingusta din Bucuresti, ascunsa de tumultuosul trafic bucurestean si, totodata, la doar doi pasi de zumzetul specific centrului. Incercand sa ne tragem sufletul, ne ridicam privirea si descoperim, ca pe aproape jumatate din lungimea strazii, se ridica impozant o cladire istorica. Rupta parca dintr-o poveste si cu o arhitectura impresionanta, nu am putut rezista tentatiei de a pasi in ceea ce vom afla curand ca este un adevarat palat, in care zi de zi se creeaza decoratiuni textile atat pentru casele romanilor, cat si pentru export. Va invitam, asadar, sa veniti #cunoiacasa la showroom-ul companiei Decora Design. Sau mai bine spus, #CuNoiLaPalat?
Inainte de a ne relata povestea sediului vostru, va rugam sa ne spuneti, pe scurt, cateva cuvinte despre Decora Design. Decora Design este un brand 100% romanesc, care activeaza in domeniul amenajarilor interioare. De 15 ani, furnizam materiale si servicii, in principal pentru decorarea ferestrelor, si tapiterii pentru case, birouri si spatii din industria Hospitality, atat la nivel local, cat si international.

Aveti un sediu cu adevarat impresionant. Suntem siguri ca exista o poveste in spate. 🙂 Ce ne puteti spune despre locul in care va desfasurati activitatea? (un scurt istoric despre cladire, arhitectura sa, etc.)

Cladirea este intr-adevar un PALAT in adevaratul sens al cuvantului. Un monument istoric si de arhitectura, proiect realizat in 1896 de catre un faimos membru al familiei de arhitecti Ion Socolescu.
Ion N. Socolescu a pus bazele societatii arhitectilor romani si a fost presedintele ei. In 1892, impreuna cu S. Sterian si pe propria cheltuiala, a infiintat prima scoala de arhitectura romaneasca. Adept al academismului francez, Socolescu a construit palatul monumental care domina strada Visarion la numarul 4-6, intr- o maniera arhitecturala balcanica, cu preluari din arhitectura bisericeasca moldoveneasca si munteneasca.
#CuNoiAcasa @Decora Design, un showroom de poveste situat ?ntr-un monument istoric al Capitalei

Showroom Decora Design

Ati reconditionat o parte din cladire? Ce ati ales sa pastrati/modificati din aceasta?

Am reconditionat cateva incaperi, nu am modificat nimic, am pastrat toate detaliile arhitectonice, dar mai este mult de lucru pentru a reconstitui intreg palatul.

Cum se identifica sediul vostru cu activitatea voastra de zi cu zi? De ce ati ales acest spatiu ca sediu?

Alegerea a venit din necesitate, etajul pe care il ocupam are peste 250 mp pe care ne-am extins treptat; alte argumente pentru alegerea acestui loc sunt notorietatea, frumusetea acestei cladiri, pozitia ultracentrala. Practic, ne aflam intr- un hub de trafic important, poate printre primele 3 din Bucuresti, iar beneficiul retragerii de la artera principala, Bl. Lascar Catargiu, fara sa pierdem din vizibilitate, a fost o revelatie pe are am avut-o ulterior.

Showroom Decora Design

Care au fost principalele criterii pe care le-ati avut in vedere atunci cand ati decorat sediul vostru?

Cand business-ul se bazeaza pe expunerea de produs, atunci aceasta este prioritara: cel mai larg si luminos spatiu reconditionat a fost destinat showroom-ului, apoi spatiile liniare, coerente, atelierului de confectii tesaturi si celui de confectii metalice.
In spatiile compartimentate de fostul chirias, ne-am structurat birourile pe departamente.
Palatul lasa sa se intrevada atmosfera de odinioara. Clientii pot admira detalii ca: scara interioara din marmura rosie si verde, plafoanele din stucatura, ancadramentele usilor, sobele Meissen, luminatorul de deasupra holului etajului intai, dar si parchetul original pastrat in cateva camere.

Showroom Decora Design

Cat de mare este familia Decora Design si ce suprafata are locuinta voastra?

Decora Design are o echipa formata din 18 membri, suprafata utila de lucru fiind de 250 mp.

Cum ati gandit si impartit spatiul?

Nu am schimbat nimic la etaj, unde ne desfasuram activitatea, am recuperat doar spatiile, le-am reconditionat din mers pe masura ce nevoia de spatiu a crescut.

Un astfel de spatiu necesita probabil o achizitie sau o chirie substantiala. Se justifica aceste costuri in business-ul vostru?

Da, am putea spune ca da, mai ales fiind vorba despre infrumusetarea spatiului de locuit al clientului. Practic, orice posibil cumparator ia decizia de achizitie in baza a ceea ce vede si, mai ales intr-un domeniu cu accent pe vizual, este important ca viitorul client sa poata vizualiza produsul din showroom in propria sa locuinta. In plus, locul si design-ul acestuia devin cu atat mai importante cu cat compania vizeaza o anumita categorie de public. Cu cat tintesti mai sus si te adresezi unui client cu venituri mari, de exemplu, cu atat spatiul tau trebuie sa se identifice cu stilul sau de viata.
Nu in ultimul rand, chiar credem cu tarie ca un showroom deosebit iti poate da un avantaj important in fata competitorilor de pe piata, avantaj care are o contributie considerabila la justificarea costurilor de achizitie sau chirie.

Ce recomandari aveti pentru firmele care cauta in momentul de fata un spatiu pentru birouri?

Spatiul de lucru ar trebui ales cu sufletul, dar in cele din urma il alegi adecvat activitatii tale, bugetului, pozitionarii pe o artera congruenta cu business-ul tau.

Si voi, prin prisma activitatii voastre, vizitati zi de zi case frumoase, cu povesti aparte, si chiar contribuiti intr-o mare masura la amenajarea acestora. Care considerati ca sunt cele mai importante criterii in alegerea unui stil de amenajare?

Asa este, ponderea contributiei noastre nu este de neglijat intr-o amenajare interioara. Atunci cand un proprietar care isi amenajeaza sau redecoreaza spatiul porneste in cautarea materialelor pentru interior, in principal tesaturi si sisteme de prindere, fara ajutorul unui arhitect sau designer, este recomandat sa aiba in vedere, in primul rand, forma si estetica spatiului.
Pentru a crea o zona de confort este necesar un aport armonios de materiale si sisteme functionale, in functie de specificul spatiului - fonoabsorbant, termoprotector, ignifugat, cu protectie impotriva luminii naturale.

Din experienta voastra, care este tendinta curenta de amenajare a romanilor? Ce stiluri prefera in ultimii ani, ce culori si materiale predomina in casele romanesti?

Confortul, spatiile generoase si culorile clare, luminoase, se pare ca sunt in tendinte in spatiile de locuit ale romanilor.
In ceea ce priveste clientul nostru actual, acesta calatoreste, se informeaza, este instruit, cunoaste branduri, designeri, are deziderate inalte si se straduieste sa si le implineasca cu costuri controlate. Ii plac spatiile deschise, minimalismul, stilul eclectic, dar si materialele naturale.

Ramona

Author Ramona

More posts by Ramona