Decora Design are ca obiectiv imbinarea armonioasa intre util si confort. Cautam sa realizam amenajari inovatoare (moderne din punct de vedere al proprietatilor materialelor textile), primitoare si care sa se integreze in ambientul general al proiectului.
Pentru terase, verande sau balcoane de case si apartamente, realizam proiecte dupa modelul caselor de vacanta care iti ofera o iesire din cotidian. De-a lungul anilor, am implementat cu succes si proiecte destinate piscinelor sau teraselor de restaurant, de cafenele, baruri si cluburi, expuse la razele solare, ploaie, umezeala specifica zonelor litorale sau alti factori externi.
Am observat ca cerintele sunt diverse, insa numitorul comun il reprezinta calitatea materialelor textile utilizate in proiectele de amenajari exterioare. Astazi, ne indreptam atentia catre aceste categorii de tesaturi, respectiv tesaturile pentru outdoor.
Materiale textile de exterior
Odata cu anotimpul cald, natura prinde viata, iar in fiecare dintre noi se naste dorinta de a petrece cat mai mult timp in spatii deschise. Astfel, open space-urile devin atractia principala a verii. Spatiile publice precum restaurantele, pub-urile, cafenelele, ceainariile si nu numai, isi amenajeaza terase si gradini care ofera posibilitatea de a petrece ceva mai mult timp in aer liber.
Dar cum ar fi sa ai propria oaza de relaxare? Terasa, balconul si chiar gradina nu sunt doar simple extensii ale casei, ci pot reprezenta refugiul perfect intr-o zi calduroasa de vara.
Totusi, in alegerea tipului de amenajare potrivit pentru spatiul dumneavoastra, factorii meteorologici au ultimul cuvant de spus. Astfel, s-a creat necesitatea folosirii unui material textil care sa nu fie influentat de conditiile meteorologice si totusi sa pastreze aspectul natural.
Materialele pe care le recomandam sunt potrivite pentru tapiserii exterioare (sezlong, pat de plaja, saltea, scaun si canapea), pentru fete de masa de exterior, umbrele destinate teraselor de restaurant, de cafenea, de bar, lounge sau club, etc.
Textilele pentru exterior sunt realizate printr-o tehnologie moderna si pot fi folosite chiar si pentru interior: draperii, perne, paturi, cuverturi de pat, tapiterii si accesorii pentru mobilier.
Procesul de fabricatie consta in alaturarea unei matrice (polimer) si a unui material de armare, ales pentru caracteristicile speciale de utilizare ale produsului proiectat. Introducerea unor fibre sau a altor elemente de armare in materiale are drept scop obtinerea de textile cu rezistenta ridicata. Aceasta interactiune creeaza un strat subtire care impiedica lichidele sa ia contact cu materialul real.
Tot prin acelasi proces tehnologic sunt realizate si materiale care au potentialul de a ajuta la cresterea tesutului de organe (inginerie tisulara). Practic, acest gen de textil reprezinta un substitut sintetic pentru tesutul real.
Asa rapid cum avanseaza nanotehnologia, bineinteles ca exista si studii de piata care sustin ca este de asteptat ca aproape 50% din industria producatoare de textile sa fie inlocuita de acest proces, doar datorita proprietatilor sale antibacteriene.