Cunoaste-l pe Designerul Decora Design: Marinela Nita

By 25/06/2018blog

Designerul Decora Design: Marinela Nita

Consilierul de specialitate Decora Design este alaturi de cei care vin la showroom-ul din Piata Romana inca din primul moment. In cei peste 15 ani in care a crescut odata cu acest brand, ea a reusit sa castige increderea tuturor celor care au trecut pragul showroom-ului: clienti, arhitecti, colaboratori sau angajati.

Cu un zambet prietenos, multa rabdare si ochi de expert, Marinela Nita va alege alaturi de fiecare cele mai potrivite tesaturi. Pentru ca nu este nimeni care sa cunoasca la fel de bine ca ea produsele si sa iubeasca la fel de mult tesaturile si jocul culorilor.

Cine este designerul Decora Design? Marinela Nita este designerul firmei si consilierul nostru de specialitate. Experienta sa vasta nu se opreste, insa, aici, ea reusind sa cunoasca intregul proces ce sta la baza decorarii ferestrelor sau a unor incaperi.

“Ma ocup de consilierea clientilor in ceea ce priveste decorarea ferestrei, tapisare, tapet si armonizarea tuturor elementelor ce tin de design interior. Vorbesc cu acestia, ii ascult, reusesc sa materializez gandurile si dorintele lor. Am ajuns sa cunosc toate operatiunile necesare pentru a duce o comanda la bun sfarsit. Mai mult, ofer variante de combinatii de materiale, optiuni de amenajare si dau chiar si sfaturi tehnice, pentru ca provocarile acestui domeniu au fost intotdeauna mari. De aceea, a fost nevoie sa pun accent inclusiv pe latura tehnica a lucrurilor, pentru ca deseori m-am confruntat cu proiecte speciale, grinzi inclinate, forme inedite ale unor ferestre, scafe prea inguste.”

Cunoscand tesaturile din toate colturile lumii si specificul fiecarui brand, Designerul Marinela Nita alege colectiile si selecteaza brandurile cu care urmeaza sa dezvolte decoruri de vis. “Colectiile de materiale, dar si celelalte produse, sunt alese de mine. La fel si brandurile. Sunt unele branduri cu care lucram de foarte multi ani. Pun foarte mult pret pe calitate, armonie si costuri echitabile in alegerea perdelelor si draperiilor pe care le comercializam.”De asemenea, la Decora Design ea coordoneaza toate departamentele (croitorie, montaj, consiliere etc.) si mentine o comunicare buna intre cei implicati intr-un proiect.

“Pretentia la calitate e ridicata, iar eu trebuie sa le armonizez, sa am grija sa lucram ca o echipa, sa stim ce fac ceilalti, pentru ca acest business inseamna o buna colaborare intre departamente. Si, in spatele fiecarei functii, fiecarui rol, sta un om. Si, aici, fiecare persoana depinde, intr-un proiect, si de straduinta celorlalti implicati.”

“Colaborez cu designeri de renume e important sa stii stilul lor, tipurile de cusaturi pe care le prefera. Arhitectii si alti designeri pun foarte mare pret pe sfatul meu ca specialist in domeniul textilelor iar eu, la randul meu, am foarte multe de invatat de la ei. Indiferent de nivelul de inovatie al unui proiect, in colaborarea si cooperarea dintre mine si arhitect se tine foarte mult cont de solutiile pe care le propun. Eu reusesc sa pun in practica viziunea creativa a arhitectilor mai ales arunci cand e vorba de proiecte futuriste, neconventionale, ce presupun o mare acuratete si o atentie deosebita la detaliu.”

In timp, Marinela Nita a avut numeroase proiecte de design interior, atat in spatiul public, cat si privat, dar transpunerea unor dorinte vagi in realitate ramane cea mai placuta parte a meseriei sale. “Am avut multe proiecte pentru mediul rezidential si mi se pare mai atractiva aceasta directie iti permite sa te joci cu modele, culori. Daca e un stil special, evidentiezi unele elemente, te joci cu texturi si culori, jonglezi cu anumite combinatii. Dar cel mai mult la aceasta meserie imi plac discutiile pe care le port cu clientii ei incep sa povesteasca ce isi doresc si la ce viseaza. Pentru mine, in acel moment totul prinde contur!”

Ma adaptez usor unor directii diferite de design interior si decorare a ferestrelor si incerc sa creez armonie intr-o incapere. Personal, nu ma limitez la un singur stil trebuie sa te transpui in proiect, ca si cum ai face totul pentru tine, tinand cont de confortul vizual si, pana la urma, de crearea si transmiterea acelei senzatii unice pentru care noi, ca specialisti, suntem cautati.

“Caut sa aduc emotia apartenentei in fiecare colaborare si doresc ca oamenii sa se simta mereu confortabil, dupa finalizarea proiectului.”