De-a lungul timpului, oamenii au pus accent pe culori, nuanțe, trenduri actuale, imprimeuri unice sau standardizate, țesături fine, distinse, care să insufle o idee luxuriantă, opulentă, concepută special pentru a atrage atenția, pentru a ne oferi posibilitatea transpunerii într-o lume unde centrul Universului nostru este mutat în living, bucătărie, dormitor sau chiar afară, pe terasa exterioară. Cu toate acestea, uităm condiția primordială a existenței, respectiv siguranța. Dacă Maslow așeza nevoile de securitate imediat după cele fiziologice, putem afirma, în situația actuală, că acest ea se deplasează cu rapiditate pe o axă comună.
Propunerea noastră este simplă, pe alocuri necesită un raționament rudimentar și poate reflecta următoarea părere: propria casă este locul ideal pentru a crea un spațiu care să ne protejeze constant. Probabil, citind acest articol vă veți întreba cum putem oare să avem un loc lipsit de diferite tipuri de bacterii, fungi și alți microbi. Ei bine, răspunsul nu este unul complicat, contrar aparențelor, ci mai de grabă unul necesar, obligatoriu.
Astfel, diferite țesături antibacteriene de textile au fost dezvoltate și fabricate pe plan internațional, dar și în România, fiind un aspect cu un interes major pentru sănătatea noastră. Prin urmare, modul de detectare și evaluare științifică a proprietăților antibacteriene ale acestor produse este deosebit de important pentru dezvoltarea țesăturilor antibacteriene din textile. Din nefericire, spălarea normală face foarte puțin pentru a elimina acumularea mirosului si nu este eficientă în îndepărtarea bacteriilor. Tocmai de aceea, s-au dezvoltat diverse tehnici si tehnologii care oferă soluții ce ajută în prevenirea și combaterea mirosurilor, a petelor, a degradării timpurii a materialelor și, nu în ultimul rând, a răspândirii microbilor și fungilor în special în interiorul propriului cămin. Pentru ca aceste materiale anti-microbiene să existe în prezent, au fost îmbunătățite și extinse centre de cercetare atât din Europa, Asia, dar și Statele Unite ale Americii, concluzia fiind similară: ionii de argint care sunt puternic încorporați în fibră opresc dezvoltarea bacteriilor atât în interiorul țesăturii, cât si în afara acesteia.
Beneficiile materialelor antibacteriene se pot comprima în acest mod: previn extinderea microbilor, fungilor și bacteriilor, care pot cauza diverse infecții, precum stafilococul auriu. De asemenea, ele reduc mirosurile și optimizează nivelul aerului din fiecare încăpere unde au fost fixate. Totodată, au o rezistență îndelungată la spălare, economisind energie datorită intervalelor mai lungi de curățare la o temperatură mai scăzută.
Exemple de astfel de țesături aveți ocazia să descoperiți la Decora Design, unde specialiștii vă vor ajuta nu numai în conceperea și alegerea modelului dorit, dar și prin a vă explica necesitatea utilizării acestor tipuri de materiale, într-o situația extrem de fragilă, precum cea contemporană. În realizarea unor spații sterile, curate, lipsite de microbi, au fost utilizate doar materiale premium, calitatea, dar și siguranța consumatorilor fiind principala preocupare a celor de la Decora Design.
Astfel, pentru a face alegerea perfectă, vă invităm să urmăriți paginile Decora Design, unde puteți observa și selecta modelele dorite, fiind ajutați atât telefonic, cât și prin intermediul conferințelor video de experți în domeniul artistic al proiectării și decorării spațiilor pe care le numim, cu bucurie și mândrie, acasă. Pentru detalii suplimentare, accesați rubrica CONTACT, unde aveți posibilitatea să discutați cu un consultant, primind cu căldură și înțelegere cele mai bune sfaturi.