Pliseele – o alternativa eleganta in decorarea ferestrelor

By 21/06/2018blog
living room

Pentru toamna anului 2014, optati pentru o gama de culori versatile, imprimeuri geometrice si contraste. Cu elemente de decor in nuante de galben, verde smarald sau mov intens, veti marca asa cum se cuvine venirea toamnei. De asemenea, vopsirea unui perete intr-o culoare puternica ramane o modalitate usoara de a da stralucire, prospetime si senzatia de confortabil zonei de locuit.

Pliseele care au structura in fagure, sunt confectionate din materiale transparente, semitransparente, semiopace si opace pentru a putea oferi cat mai multe optiuni de control al luminii. Structura de fagure a acestor plisee delicate dar foarte rezistente, poate fi alcatuita din unul doua sau trei straturi. Aceasta le confera o eficienta termica ridicata si un bun coeficient de absorbtie a zgomotelor.

living room

Creati ambianta potrivita fiecarei incaperi cu ajutorul pliseelor care au avantajul de a controla lumina si de a crea o atmosfera linistita pentru odihna, fie de a proteja mobilierul si operele de arta sau documentele, de la razele UV nocive.

Kitchen

Toate aceste tipuri de plisee pot fi, de asemenea, si in varianta motorizata. Un mare avantaj al acestora este siguranta pe care o ofera, in special cand vine vorba despre copii sau animalele de companie, care se pot rani din cauza snurului de tractiune. Motorul este inglobat in cornisa superioara si este foarte silentios.

living room

De la estetica, confort, comoditate si pana la durabilitate si eficienta, exista zeci de factori importanti care se iau in considerare atunci cand trebuie sa alegeti modalitatea de decorare a ferestrelor (jaluzele, plisee, rulouri, perdele si draperii).
Aici sunt unele dintre intrebarile-cheie care va vor ajuta sa faceti alegerea potrivita pentru decorarea ferestrelor :
Cum va fi folosit spatiul: pentru lucru, relaxare sau divertisment? Este un spatiu formal sau informal? Aceste intrebari va vor ajuta la definirea stilului de design ideal pentru ferestre.

living room

In camera se vor afla ecrane electronice, inclusiv televizoare, monitoare de calculator sau alte dispozitive care necesita o iluminare slaba a incaperii?
Exista copii sau animale de companie in casa? Daca da, alegeti elemente de siguranta cum ar fi tractiune motorizata, fara fir, si materiale care sunt usor de curatat si intretinut.
Este intimitatea o preocupare principala? Acesta este un element esential pentru dormitoare si bai. Exista o gama larga de textile care au proprietati de filtrare a luminii pana la materiale black-out (care nu permit patrunderea luminii).

living room

Care este gradul de expunere a ferestrei? In cazul in care ferestrele au o expunere spre sud sau vest, in incapere pot fi variatii mari de temperatura. Lumina directa a soarelui poate decolora, de asemenea, textilele neuniform.
Jaluzele plisate sunt o alegere eleganta si simpla, intr-o varietate mare de culori si modele care se vor potrivi atat spatiilor traditionale cat si celor contemporane, creand o atmosfera relaxanta.