Tablia patului – punctul de atractie al dormitorului

By 21/06/2018blog
Turin-Upholstered-Mix-and-Match-Headboard

Daca patul este piesa de rezistenta a unui dormitor, atunci tablia lui dar si peretele pe care aceasta se sprijina, au un rol foarte important in ambianta pe care o ofera. Patul, fiind una dintre cele mai importante piese de mobilier si nelipsit din orice casa, trebuie pus in evidenta in nota de stil a camerei, fie ca este modern, retro, romantic sau minimalist. Puteti alege dintr-o varietate mare de modele si stiluri de tablii de pat, din magazinele de specialitate sau, cu putina imaginatie si creativitate, le puteti realiza chiar si singuri. Este insa de preferat sa apelati la specialisti tapiteri, mai ales daca timpul nu va permite, tot ce trebuie sa stiti ar fi stilul pe care vreti sa-l abordati si bugetul disponibil. Un mare avantaj al acestei piese de mobilier este acela ca poate fi schimbata si reinventata de cate ori doriti o schimbare a decorului dormitorului. De asemenea, cu o investitie mica puteti realiza un decor impresionant prin designul abordat si tesaturile folosite.

Un imprimeu in culori vesele este potrivit pentru un dormitor cu pereti albi, decorat in culori neutre. Cu siguranta reprezinta punctul de atractie al camerei! Chiar si tabliile cu forme mai atipice vor arata foarte bine tapisate. Spre exemplu este aceasta camera pentru adolescenti. O idee usor de realizat este aceasta tablie simpla, acoperita, pur si simplu, cu un material textil in ton cu decorul camerei, poate fi si o cuvertura. Puteti schimba decorul foarte usor, chiar si zilnic, daca aveti chef si tot atatea cuverturi de schimbat.

bed

Daca patul are o tablie clasica ce nu se diferentiaza prin nimic, va puteti folosi de o idee simpla si usor realizabila, pentru a-i aduce o imbunatatire. Drapati o fasie de material de dimensiune dubla fata de latimea patului si montati-o pe o galerie sau sina metalica. Inaltimea la care alegeti sa montati draperia poate fi de la un metru deasupra patului pana la imbinarea peretelui cu tavanul, doar ca trebuie sa tineti cont de inaltimea camerei.

bed