În această perioadă dificilă, Blogul Decora Design alege să fie diferit și încearcă, pe cât posibil, să prezinte rubrici atemporale, cu o puternică funcție informativă. Astăzi este despre acele elemente pe care TREBUIE să le utilizăm în locuința noastră, despre sfaturi practice referitoare la covoare, despre utilitatea lor și, nu în ultimul rând, despre integrarea principalelor țesături în stilul de amenajare abordat. Vă invităm să vă lăsați purtați într-un univers al informațiilor și să optați pentru produse și accesorii premium la DECORA DESIGN!

Începem cu o prezentare a materialelor din care sunt confecționate covoarele. Bineînțeles, trebuie să menționăm că avantajele și sfaturile sugerate iau în considerare și mix-ul de texturi pe care un produs îl poate conține (spre exemplu un covor care are la bază lâna poate fi alcătuit și din viscoză sau bumbac).

COVOARELE DIN MĂTASE

Mătasea se distinge prin rezistența completată antitetic de aspectul fin, moale, conferit la atingere. De asemenea, țesătura de mătase este extrem de lucioasă, izolând împotriva frigului, deci având o conductibilitate termică scăzută. În plus, mătasea este una dintre variantele perfecte pentru contextul curent, întrucât nu provoacă alergii, eczeme și, totodată, protejează împotriva dezvoltării acarienilor.

Ele sunt accesorii din categoria celor de lux, de aceea vă recomandăm să apelați la covoare din mătase pentru încăperi mari, concepute într-un stil clasic, nobil, ba chiar extravagant. Covoarele din mătase sunt realizate exclusiv manual, având o densitate de aproximativ două milioane de noduri pe metru pătrat, tocmai pentru a accentua rezistența materialului.

Din punct de vedere cromatic, putem observa o paletă extinsă de culori și pigmenți, dar și o varietate de imprimeuri. Covoarele din mătase funcționează perfect cu materiale precum cașmirul sau viscoză, oferind astfel un spectacol vizual pentru privitori!

COVOARELE DIN PIELE

Cusute manual din țesături luxoase, extrem de calitative, aceste covoare sunt potrivite pentru iubitorii de noutate, pentru cei pasionați de artă, de culori intense și forme unice. Comparativ cu cele din mătase, covoarele din piele naturală se încadrează perfect în diferite stiluri de amenajare. Indiferent că suntem adepții unui decor minimalist, clasic, scandinav sau eclectic, pielea ne poate scoate locuința din anonimat!

Covoarele, în general, trebuie să protejeze pardoseala de posibilii factori care ar putea periclita aspectul său, precum zgârieturile, urmele de uzură, decolorarea. Mai mult, un covor poate să îmbunătățească acustica unei încăperi, în special dacă este vorba de spații ample. Totodată, covorul izolează termic și oferă un confort sporit la atingere. La toate acestea, adăugăm funcția estetică, extrem de bine pusă în valoare în cazul covoarelor din piele. Acestea îndeplinesc toate criteriile de mai sus, tocmai de aceea, vă sfătuim să investiți într-un covor calitativ.

Covoarele din piele sunt concepute pentru a oferi un joc vizual inedit, un spectacol al formelor geometrice. Surprinzătoare, moderne, elegante și, mai ales, VERSATILE, așa putem descrie covoarele din piele!

COVOARELE DIN VISCOZĂ

Ne mutăm atenția spre un nou tip de material, foarte utilizat în compoziția covoarelor, respectiv viscoza! Este o țesătură ușor de mixat cu alte fibre naturale precum lâna sau bumbacul și conferă, de cele mai multe ori, un luciu subtil covoarelor. În general, covoarele din viscoză vin în numeroase dimensiuni, tocmai pentru a avea o flexibilitate mai mare în spațiile pe care le avem disponibile. Se întrețin ușor și nu necesită soluții cu o alcalinitate ridicată pentru o curățare standard. Mai mult, pentru eliminarea petelor, vă recomandăm să apelați la un ajutor profesional pentru a nu risca deteriorarea covorului.

Produsele recomandate de specialiștii Decora Design sunt realizate manual, prin metode specifice precum „hand-woven” sau „hand-tufted”. Un covor „hand-tufted” este conceput atât manual, cât și mecanizat. Acestea sunt realizate prin poansonarea firelor de viscoză sau lână într-o pânză întinsă pe un cadru cu ajutorul unei unelte manuale. Cât despre cele “hand-woven”, ele poartă denumirea de „flatweaves”, deoarece sunt, ei bine, plate. Covoarele sunt țesute mai degrabă ca un coș, ceea ce înseamnă că partea din față și din spate arată la fel, făcând covorul reversibil.

Un alt avantaj al covoarelor de viscoză se referă la funcționalitatea acestora, fiind integrate impecabil în orice stil de amenajare. Nu există excepții pentru covoarele de viscoză, deoarece sunt concepute în imprimeuri diverse. Paleta de culori utilizată pentru acest tip de covoare este variată, iar texturile distinctive vor accentua practicabilitatea viscozei.

COVOARELE DIN LÂNĂ

Covorul din lână este non-toxic, non-alergic și nu prezintă un mediu adecvat dezvoltării acarienilor, ceea ce înseamnă că este ideal pentru fragila situație în care ne aflăm. Acest tip de covor purifică aerul din încăpere, curățându-l de contaminatori comuni, motiv pentru care îl recomandăm, în deosebi, familiilor cu copii mici.

Produsele propuse de specialiștii Decora Design sunt realizate manual, integrând tehnici precum “hand-knotted”, respectiv “hand-woven”. “Hand-knotted” este un proces prin care pot fi țesute covoarele, utilizat încă din Antichitate. Această metodă funcționează numai cu materiale naturale, întrucât necesită o pricepere deosebită. Ele sunt concepute exclusiv manual într-un interval de timp mare, tocmai pentru a obține un rezultat impresionat, dar și durabil. Calitatea și, foarte adesea, costul unui covor cu ochiuri înnodate (“hand-knotted”) este determinat de numărul de noduri pe centimetru pătrat. În acest caz, o densitate mai mare înseamnă o condiție a covoarelor mai bună. În egală măsură, ele prezintă modele inedite, culori unice, dar și dimensiuni variate pentru a se integra perfect în locuința fiecărei persoane.

Cât despre întreținerea lor, procedeul nu este foarte complicat, dar necesită o atenție deosebită, mai ales că discutăm despre accesorii decorative premium, concepute în aproximativ 6 săptămâni. Astfel, covoarele din lână trebuie să fie protejate de căldură pentru a împiedica decolorarea lor. Conchizând, vă sugerăm să folosiți lâna împreună cu viscoza pentru a obține un mix spectaculos, care accelerează funcția termică, dar și pe cea de izolare fonică.

Așadar, indiferent de spațiul pe care îl avem disponibil în locuință, de stilul de amenajare abordat, de cromatica aleasă sau de mobilierul utilizat, trebuie să folosim acele accesorii „must have”, esențiale pentru conturarea unui decor original, idilic, cald.

În acest articol am ales să discutăm despre principalele categorii de covoare, însă este obligatoriu de menționat că dispunem de o ofertă mult mai variată. Astfel, avem numeroase modele care așteaptă să fie integrate perfect într-un decor ospitalier. Printre cele mai achiziționate tipuri de covoare, se enumeră cele din iută, bumbac sau fibre sintetice. Nu în ultimul rând, specialiștii Decora Design vin cu variante personalizate în ceea ce privește dimensiunile. Cele mai populare în rândul clienților sunt de 170*240, 200*300 sau 250*300. Cu toate acestea, găsim soluția ideală pentru orice spațiu și avem o selecție numeroasă și de covoare cu dimensiuni relativ mici, precum 60*120 sau 140*200. Greutatea este, de asemenea, un reper important, iar un covor pentru o cameră amplă (cu dimensiuni de 200*300 sau 250*300) poate să cântărească și 30 de kg, bineînțeles, în funcție de țesătura din care este creat!

Pentru a face alegerea perfectă, vă invităm să urmăriți paginile Decora Design, unde puteți observa și selecta modelele dorite, fiind ajutați atât telefonic, cât și prin intermediul conferințelor video de experți în domeniul artistic al proiectării și decorării spațiilor pe care le numim, cu bucurie și mândrie, acasă. Pentru detalii suplimentare, accesați rubrica CONTACT, unde aveți posibilitatea să discutați cu un consultant, primind cu căldură și înțelegere cele mai bune sfaturi.

Te-ar putea interesa: