Skip to main content
search

Schimbarea presupune asumarea unor riscuri, tocmai de aceea este necesar să ne informam, mai ales în contextul decorării unui spațiu primitor, luminos, inedit. Astfel, specialiștii Decora Design vă invită să învățați cum să evitați cele mai răspândite erori în materie de amenajări interioare.

Indiferent dacă preferați un stil clasic, vintage, cu accente luxoase, opulente sau sunteți adepții unui stil modern, minimalist, care utilizează doar imprimeuri geometrice, este esențial să țineți cont de geometria încăperilor, de luminozitatea lor, dar și de simetria mobilierului.

Așadar, astăzi vă oferim sfaturi practice și vă propunem să NU faceți greșelile prezentate mai jos:

1) Aglomerarea încăperilor

Un lucru extrem de important în conceperea unei încăperi ține de delimitarea spațiului pe care îl avem disponibil. În acest sens, trebuie să obținem un loc aerisit, care să ne ofere senzația de amplitudine chiar și în contextul în care nu dispunem de camere mari. Vă sugerăm să optați pentru un mobilier realizat „la comandă” și să utilizați o paletă de culori neutră, un tapet 3D, covoare în nuanțe uni, perdele și draperii din fibre naturale, precum mătase, bumbac sau in.

2) Iluminarea incorectă

De cele mai multe ori, alegerea corpurilor de iluminat, a lămpilor și a becurilor este lăsată pe ultimul loc. Tocmai de aceea, vă propunem să vă ocupați de acest aspect în funcție de stilul de amenajare utilizat în locuință, dar și să instalați variatoare de lumină, pentru a putea regla intensitatea, ținând cont de momentul zilei.

3) Lipsa accesoriilor decorative

Pentru a completa amenajarea trebuie să utilizăm acele obiecte „cheie”, mai exact accesoriile și produsele destinate îmbunătățirii unui spațiu. Doar în acest mod, reușim să îmbinăm profilul estetic cu cel practic, întrucât draperiile, perdelele pot ajuta la izolația fonică, având și o importantă funcție de opacizare. Așadar, utilizați accesorii, dar țineți cont de proporționalitatea încăperilor!

4) Spațiu de lucru ineficient în bucătărie

Amenajarea bucătăriei depinde foarte mult de rolul pe care această încăpere îl joacă pentru fiecare dintre noi. Cu toate acestea, bucătăria poate lua, cu ușurință, misiunea de „nucleu” al casei, motiv pentru care mobilierul trebuie să fie așezat astfel încât să formeze un triunghi cu dimensiunea laturilor cuprinsă între 120 si 270 cm, configurația fiind ideală pentru o experiență de lucru optimă.

5) Cromatica încăperilor

Cea mai întâlnită greșeală este asocierea incorecta a culorilor. În acest sens, vă îndemnăm să înțelegeți și să folosiți scheme cromatice. Un exemplu îl reprezintă schema monocromatică, adică utilizarea variațiunilor de nuanțe și pigmenți ale unei singure culori. În cazul în care doriți un design mai îndrăzneț, trebuie să apelați la schema triadică, care aplică trei culori diferite, aflate la distanțe egale una față de cealaltă pe cercul cromatic. Apar, astfel, contraste frumoase, dar nu foarte puternice, motiv pentru care este frecvent abordată de către specialiștii în design și arhitectură.

În concluzie, vă invităm să urmăriți paginile Decora Design, unde puteți observa și selecta modelele dorite, fiind ajutați atât telefonic, cât și prin intermediul conferințelor video de experți în domeniul artistic al proiectării și decorării spațiilor pe care le numim, cu bucurie și mândrie, acasă. Pentru detalii suplimentare, accesați rubrica CONTACT, unde aveți posibilitatea să discutați cu un consultant, primind cu căldură și înțelegere cele mai bune păreri.

Te-ar putea interesa:

Close Menu